Supporting each other

Community forums

Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
Report any technical problems you discover and discuss solutions.

TOPIC: Uploading sub-template not working

Uploading sub-template not working 7 months 2 weeks ago #6321

  • tsalyers
  • tsalyers's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
  • Posts: 16
  • Thank you received: 0
We're trying out the sub-template upload function on our test server before we upgrade to the most recent version on our live server, and we can't seem to get the upload to actually work.

I can select a file and fill out the text fields, but clicking the "Upload" button doesn't work. Looking in the network tab of Firefox's developer tools, I can see that the form submit works and does a POST to website_code/php/management/upload.php, but the HTTP status code coming back from that is 500 Internal Server Error. instead of 200 OK.

I'm not sure why it's failing at that point...does anyone have any ideas/tips/pointers for this?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Uploading sub-template not working 7 months 2 weeks ago #6322

  • ronm
  • ronm's Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
  • Posts: 630
  • Thank you received: 168
Hi
Just a guess but the following might be the issue. This is a bit of a departure from original set up guidance where only USER-FILES and import need to be writable because in this case the sub-template files need to be moved to the modules folder. So assuming you're on linux is the modules folder writable by the web server user e.g. Apache?

Try that and let us know?
HTH
Ron
Xerte developer & trainer
e-learning & m-learning consultant
mitchellmedia.co.uk | xerteacademy.com | learningapps.co.uk
Need direct commercial support with Xerte? mitchellmedia.co.uk/contact/

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Uploading sub-template not working 7 months 1 week ago #6327

  • tsalyers
  • tsalyers's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
  • Posts: 16
  • Thank you received: 0
Hi, Ron.

I tried changing the permissions on the modules directory, but still no luck. Is there a subdirectory it's trying to write to under modules?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Uploading sub-template not working 7 months 1 week ago #6329

  • ronm
  • ronm's Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
  • Posts: 630
  • Thank you received: 168
Hi Tom
did you try changing the permissions on modules and all of it's sub-directories?
At the moment if you really want to limit what you make write-able then I think specifically it's \modules\xerte\templates\ that probably needs to be written to by the web server user account.
HTH
Ron
Xerte developer & trainer
e-learning & m-learning consultant
mitchellmedia.co.uk | xerteacademy.com | learningapps.co.uk
Need direct commercial support with Xerte? mitchellmedia.co.uk/contact/

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Uploading sub-template not working 7 months 1 week ago #6334

  • tsalyers
  • tsalyers's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
  • Posts: 16
  • Thank you received: 0
No luck--I've made the entire modules directory and all of its children writeable just as an experiment, and I'm still getting the 500 error.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Uploading sub-template not working 7 months 1 week ago #6335

  • tom
  • tom's Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
  • Posts: 990
  • Thank you received: 210
Error 500 indicates a serverside error. Can you check the webserver error logs, for any php error, that would help us identify the issue?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: jultenjjs
Time to create page: 0.051 seconds
Copyright © 2020 The Xerte Project.
Xerte logo Apereo logo OSI Logo

Search